kaprifol syrenFamiljen rullar in med bilen på knastrande singel efter ett dygn hemifrån. Eftermiddagssolen skiner på blå himmel. Luften är lite kylig. När jag öppnar bildörren sveper blommiga dofter över parkeringen. Vit och lila syren har slått ut i blom, likaså kaprifolen. En helg med återhämtning fortsätter med härligt välkomnande av en väldoftande trädgård.

Gräsklipparen har lämnat in, så gräset står högt. Mellan grässtråna sticker pinnar upp ur marken, som markerar utbyggnaden på husets kommande tillbyggnader. Jag går en sväng på tomten för att känna in och drömma framåt. Andas. Jag vet redan hur det oköpta loppisskrivbordet ska stå, hur väggarna ska målas och hur garderoberna ska avgränsa rummen. Jag vill komma igång.

Bygglovet är under bearbetning på kommunen. Byråkrati. Var går tomtgränsen? Överensstämmer tillbyggnaderna med det gamla huset och den kulturmärkta byn? De får gärna komma till beslut. Jag tittar på sektionsritningen och är glad att vi har anlitat en byggkonstruktör. Jag har gjort många planritningar själv på huset och ritat in allt från fönster, möbler och badrumsinredning. När det kommer till vägg- och takkonstruktioner, taklutning och dränering lutar jag mig lugnt mot byggkonstruktörens kunskap.

Annons