cafebord citronIdag känns det riktigt somrigt på Söderslätt. Rapsfälten lyser upp som jättesolar och grödorna på åkrarna växer med full kraft. Även trädgården grönskar och solen värmer. Ett par bin har irrat sig in i huset och visats ut igen.  Passande dagens väder åkte jag iväg till en lokal blomsterodlare och valde ut färgglada sommarblommor att plantera i trädgården. Korallröd Pelargon i ampel, lila Femtunga, koboltblå Lobelior, ljusrosa Tvillingsporre, knallgul Husarknapp och en rödgul Dahlia som jag inte vet namnet på fick komma ner i kopparkitteln och några krukor. Marsvinen betar glatt det höga gräset och mina händer här jordiga. Jag gillar att känna jorden när jag planterar. Därför är det på rutin jag tvättar händerna i citron. Ett bra tips för rena händer. Så ner med händerna i jorden bara! Nu kan det vara dags för en kopp kaffe och njuta.

Annons